Reisprogramma Limburg

brochure Maasduinen 2017

Maasduinen  - De Hamert , ontdekkingsreis dichtbij

• reiscode : 1707LIM
  • Weekend excursie naar zuid Limburg begeleid door Raymond Oostwegel  en Ton Jeuken.
  • reisperiode: zaterdagochtend 8 t/m zondag 9 april 2017.
  • maximum aantal deelnemers: 14.
  • reissom:  € 159,-  per persoon op basis van gedeelde 2-persoonskamer;  éénpersoonskamer toeslag     € 25,- (beperkt beschikbaar).
  • incl.: één hotelovernachting met lunchbuffet en diner op zaterdag en ontbijtbuffet en lunch op zondag.
  •  exclusief:  carpoolbijdrage aan de chauffeurs (€ 0,25 p. km), drankjes en persoonlijke uitgaven.
  •  download of vraag de informatiebrochure aan!
  • deze reis is volgeboekt.

“Nationaalpark De Maasduinen met daarin deelgebied landgoed De Hamert, is het mooiste natuurgebied van Nederland”.
Dat klinkt nogal chauvinistisch uit de mond van onze Limburgse gids. Feit is dat dit het grootste rivierduinengebied van ons land is. De afwisseling in biotopen is er ook heel bijzonder: tijdens de excursies verandert het landschap elk half uur.

Het bekendste onderdeel van De Maasduinen is “Landgoed De Hamert”. Hier worden heel veel vogelsoorten waargenomen, waaronder ook heel bijzondere. Bijvoorbeeld: Slangenarend, Kraanvogel, Lepelaar, Hop en Raaf.
Meer algemeen komen er o.a. voor: Blauwe Kiekendief, Boomvalk, Blauwborst, Roodborsttapuit, Gekraagde Roodstaart, Wielewaal, Boompieper, Boomleeuwerik, Klapekster, Zwarte Specht, Middelste Bonte Specht en – last but not least – de IJsvogel.
Kortom een gebied dat echt de moeite waard is om een keer te bezoeken. Ga mee op reis en ontdek zelf hoe mooi het hier ook kan zijn in Limburg.