Reisprogramma Ethiopië
 
Stichting Vogelreizen
 
 

Brochure Ethiopië

Wij organiseren  al vanaf 1996  vogelreizen naar dit land en zijn daardoor 

dé Ethiopië specialist!


Vogels en cultuur van het noorden

  • Reiscode 1804 ETH
  • 15-daagse reis van dinsdag 20 februari tot woensdag 7 maart 2018 
  • Aantal deelnemers 6 (7) of 10 (11). 
  • Reissom, onder voorbehoud  € 3150,-/2850,-  p.p. bij resp. 6/11 deelnemers; toeslag éénpersoonskamer ca. € 280,- p.p. (onder voorbehoud)
  • Reisleider: Lieuwe Dijksen (Lieuwe.Dijksen@Stichtingvogelreizen.nl), die 4 jaar in noord Ethiopië woonde. en sinds 1996 vogelreizen naar Ethiopië organiseert en leidt. 
  • Inclusief: retourvlucht naar Addis Ababa, 3 binnenlandse vluchten (waarmee we 1 week reistijd per auto besparen), alle vervoer met 2 of 3 Toyota Landcruisers en/of een busje, half pension en veldlunches,  water voor overdag, schriftelijke informatie over de vogelgebieden
  • Accommodaties: hotels en lodges van  wisselende kwaliteit
  • Exclusief: visumkosten (48 €),  alcoholische dranken bij de maaltijden, entreegelden van musea en andere culturele bezienswaardigheden, kosten van lokale gidsen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Download de brochure met uitgebreide informatie en het van dag tot dag programma
 

Op veler verzoek bieden we u nu een vogelreis naar Ethiopië aan, waarbij ook aandacht wordt besteed aan culturele bezienswaardigheden. Veel daarvan liggen midden in de natuur, zodat de combinatie met vogels kijken gemakkelijk is te maken. In andere gevallen kan een keuze gemaakt worden tussen cultuur en natuur.

Na een 2-daagse excursie naar Ankober, ooit de woonplaats van een van vroegere keizers en leefgebied van de endeemse Ankober Serin en vele andere hooglandsoorten zoals White-Backed Black Tit,  White-billed Starling, Lammergier, Thick-billed Raven, Wattled Ibis, Slender-billed Starling, Black-headed Siskin etc., vliegen we naar Mekelle, de hoofdstad van de noordelijke deelstaat Tigray. We komen aan de steile oostelijke rand van het hoogland en dalen af naar het Afargebied. In het noorden komen een aantal vogelsoorten voor die zuidelijker niet voorkomen of (heel) zeldzaam zijn: Speckle-fronted Weaver, White-fronted Black Chat, Brown-tailed Rockchat, Chestnut-headed Sparrow Weaver, White-winged Ciffchat om er enkele te noemen Een kasteel van keizer Yohannes en het gedenkteken aan de bloedige burgeroorlog in de 80-er jaren met bijbehorend museum zijn het bezoeken waard. En ook de kerk van Abraha Atseba bij Wukro. Dan naar Abiy Adi aan de westkant van het hoogland, gelegen aan een spectaculaire rivier canyon en met prachtig uitzicht op de Siemien bergen (hoogste top 4600 m). Endemen als White-billed Starling, Rüppell’s Chat en White-winged Cliffchat en Black-winged Lovebird zijn hier talrijk. Maar ook Violet-backed Starling, Bruce’s Green Pigeon, Red-winged Starling, Blue-breasted Bee-eater. Hier liggen ook 2 kleine in de rotsen uitgehakte kerkjes. We blijven hier 4 nachten in een lodge met mooie vogelrijke tuin. Ook staat er een bezoek aan een lager gelegen rivierdal op het programma. Dan rijden we door een ruig berglandschap naar Aksum waar 2 vogelrijke meren liggen,die we beide bezoeken. Naast ons bekende watervogelsoorten die hier overwinteren kunnen we ook typisch Afrikaanse soorten verwachten: Pink-backed Pelican, African Fish Eagle, Whooly-necked Stork, Red-knobbed Coot   Axum is vooral bekend om de obelisken en als bewaarplaats van de Ark des Verbonds, volgens overlevering daar gebracht door de konigin van Sheba. Voor de orthodox christenen is Axum een belangrijke bedevaartsplaats. Ook Lalibela met zijn 13 monolitische rotskerken (wel het 8ste wereldwonder genoemd) is een belangrijke plaats voor de gelovigen. De in de rotsen uitgehakte kerken zijn bijzonder imposant. Tenslotte vliegen we terug naar Addis Ababa. We verblijven daar in het Ghyon hotel met een schitterende zeer vogelrijke tuin (met o.a. Rüppell’s Robin Chat, Abyssinian Slaty Flycatcher, White-collared Pigeon, Mountain Trush, Abyssinian White-eye, etc.). De laatste dag gaan we vogels kijken op de hoogvlakte bij Solulta ten noorden van Addis en/of enkele musea bezoeken. Het nationale museum herbergt o.a. een replica van “Lucy”. Het etnografish museum met ook veel informatie over de stammen uit zuid Ethiopië, is gevestigd in het oude paleis van keizer Haile Selassie. Enkele van zijn voormalige woonvertrekken kunnen worden bezocht.   Vanaf de heuvel Entoto met de door keizer Menelik gestichtte Mariyam Tsionkerk en bijbehorend museum hebben we een prachtig uitzicht over Addis Ababa .
Home | Top Reisprogramma


Stichting Vogelreizen heeft geen winstoogmerk. Wij steunen financieel diverse natuur- en vogelbeschermingsdoelen in binnen- en buitenland. Bestuursleden en reisleiders zijn onbezoldigde, enthousiaste en deskundige natuur- en vogelliefhebbers.