Home Reisprogramma Doelstelling Projecten Boekingsinformatie Reisbegeleiders Contact

Zwarte Wouw

Vogelaars

Milky Stork

Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes!
REISPROGRAMMA  2017
Delta weekend28 & 29 januariWintervogels in het delta gebied- 2 dagen
India 15 feb. t/m 2 maart India, Assam en de Andamanen-eilanden - 16 dagen
Ethiopië21 feb. t/m  7 maartVogels en cultuur van het noorden -  15 dagen
Cuba5 t/m 16 maartAmerikaanse én Caribische vogels - 12 dagen
Limburg8 & 9 aprilMaasduinen - De Hamert - 2 dagen
Eifel23 t/m 27 aprilBroedvogels van beek, bos en steengroeve - 5 dagen
Helgoland11 t/m 14 meiZeevogels en hun broedkolonies - 4 dagen
Texel25 t/m 28 meiVoorjaar op vogeleiland Texel - 4 dagen
Roemenië & Bulgarije   Nieuw!27 mei t/m 11 juni Donau Delta en vogels van  Dobrudzha- 11 dagen
Schiermonnikoog18 t/m 21 septemberBeleef de vogeltrek op Schiermonnikoog - 4 dagen
Schiermonnikoog24 t/m 27 septemberBeleef de vogeltrek op Schiermonnikoog- 4 dagen
Zuid Afrika6 t/m 21 oktoberVogelsafari Zuid Afrika - 16 dagen
Costa Rica16 t/m 27 oktoberRoofvogeltrek en overweldigende natuur- 12 dagen
Ethiopië18 okt. t/m 9 novemberVogels van hooggebergte, regenwoud, savannen
en Riftvallei - 22 dagen

Gambiaeind nov/begin dec .Poort naar de Afrikaanse Avifauna 12/13 dagen
Gambiabegin januari 2018Poort naar de Afrikaanse Avifauna- 12/13 dagen
Met een eigen groepje naar Gambia? Kijk hier naar de mogelijkheden!
Met een eigen groepje naar Ethiopië? Kijk hier naar de mogelijkheden!
Zie hier het reisprogramma voor 2018 in het kort

Deelnemers aan onze  reizen in 2017 bieden wij het boek  “Een  aangename onrust” van Gerard Ouweneel gratis aan (zo lang de voorraad strekt).
 Gerard is mede oprichter van Stichting Vogelreizen, jarenlang voorzitter en      begeleidde ook tientallen reizen. In het boek staan maar liefst 84 columns, over vogels    natuurlijk. Zowel van zijn verre reizen als van Nederland. Ook ontmoetingen met  medevogelaars zijn beschreven. En  een kritisch woord over de natuur-,  vogelbescherming van vandaag de dag ontbreekt niet. Voor iedere vogelaar heel  aansprekende stukjes.
 Een boekbespreking door Rob Bijlsma in het blad De Takkeling (periodiek van de  Werkgroep Roofvogels Nederland; Gerard heeft een voorliefde voor roofvogels) eindigt  dan ook als volgt:
 “Gelukkig schaart Gerard zich onder de mensen die juist niet milder worden naarmate  ze ouder worden. Het soortengejaag zij hem dan maar vergeven, te meer daar hij ook  met liefde over zijn eigen tuin kan schrijven (in Maasdam, of all places). Een chroniqueur  waarvan we er meer zouden willen zien.”